Monday, April 11, 2011

Siri: Who are you calling, for? Blogbusters!



Satu lagi blog yang aku tengok DarkHalf taruk link dalam blog dia ialah blog Blogbusters. Hehe. Aku ingatkan blogbusters ni macam kaki blogger atau Rakan Blogger tu, jadi takdelah aku klik link dia sebelum ni. Semalam masa aku klik, rupa-rupanya ada blog. Aku pun lepaklah kejap...Baca, tengok. Nyanyi.

Terdiri daripada 10 penulis. Separuh pakai nama seakan-akan betul, separuh lagi nama pena. Cik Zara kita pun ada kat sini. Bila aku terjah blog setiap penulis ni, aku tengok, semuanya stok power-power punya. Maka aku pun semakin teruja nak baca blog Blogbusters.

Dari senarai labelnya, banyak entry dalam blog ni berunsur sarkastik (not again), ulasan dan rekomendasi kepada video dan filem, gambar-gambar menarik dan perkara-perkara yang melibatkan 5 deria iaitu dengar, rasa, lihat serta gabungan deria seperti sex, cinta, keliru dan sebagainya. 

Dari blog ni juga aku mengenali nama seperti Paan Ovrtd, Avid Gunner, Nobeat Beat dan Ruhil Rocky. Aku suka dengan lukisan Ruhil Rocky dalam entry "Dengar"  . Simple, comel dan kemas. Banyak lagi kartun gempak-gempak kat blog dia.

Apapun, kehadiran BlogBusters di saat aku macam dah boring baca sarkasis atau faktab sebab baca terfaktab atau pening sebab baca 100penulis, adalah satu breathe of fresh air. Aku nak follow blog ni lah buat masa ni...

Dan aku cadangkan korang pun buat perkara yang sama.

Sekian. Selamat membaca.

Komen kepada: DETIK DEFINITIF DUA JANTAN dan AJAN DAN RIMA



Mael adik pipiyapong
Kau baca tajuk dia.
Kau baca entry dia.

Pada korang, mungkin entry ini hanyalah sebuah entry yang menerangkan hubungan TokRimau dengan Mael. Menurut TokRimau, Mael ni brader pipiyapong. Dan brader kepada pipiyapong ialah brader kepada TokRimau. Macam tu sekalilah pengaruh pipi kepada anggota sindiket. Aku rasa pipiyapong dah bomohkan semua orang. Aku ada dengar tok bomoh kat belakang sekolah Sir Raffles tu pakai tangkal ekor ikan patin. Tu yang semacam libas dia tu. Anyway...

Kepada aku yang baru kenal TokRimau, dan yang menghadiri perhimpunan Maskara pada hari yang sama, kononnya pertemuan Mael ni dengan Tokrimau ini ditulis, dan yang telah (rasanyalah) mengujarkan dua soalan poser yang seperti dicontohkan oleh Tok dalam perenggan kedua terakhir dalam entry ini, aku terasa.

Dan sebab aku terasa, maka komen aku ni emo sikit:

Bro, kalau lu dah brotherhood dengan seseorang, memanglah lu akan kurang point nak cakap ngan dia. Lu ada tanya bapak lu dah makan ke belom lepas dia balik surau? Atau mak dah mandi pada mak lu? Kalau makbapak lu dah takde, sorilah. Ni contoh jer. Wa takde nak manly-man dengan adik beradik gua atau sesapa yang gua anggap macam adik beradik. Wa direct main kepala, bai.

Bro, sebagai seorang yang takde apa-apa in common dengan lu, dan yang bersungguh-sungguh nak jumpa lu malam tu (macam groupies, nihhh) dan yang tengah gabrak sebab salah orang ingatkan Lan Sinaganaga tu, lu, salah ke wa break the ice dengan soalan-soalan poser macam tu? Lu kasi la gua chan nak bagi soalan manly-man atau soljah-sol yang mampu nak impresskan lu sebagai first impression. Ni, tak, lu tak nyempat-nyempat nak layan awek bila wa jawab panggilan dari bini wa. Wa hang-up jer, tengok lu dah lesap.
Sebuleh-buleh wa taknak taruk gambar orang bukak aurat

Lepas tu, lu buatlak entry membaca wacana ajan dan rima tu. Siap ada amoi Jepun cakap buat fak lak tu...Cheisss...(hehe)

Lu ingat wa tak 'dapat' ke? Lu nak rasa istimewa lu pegi join golongan istimewa. Dapat tempat parking special masa lu buat Carboot sale hujung minggu. Hehehe.
Wa takde kias-kias fansuri, bhai.
Wa direct jer.
Wham! Bam! Thank you Ma'am!



kthanxbye
>:D


p/s: tokrimau jangan skizo...ni entry emo namanya...tak bermaksud atau mengubah apa-apa. Saja nak let out steam...Wa OK. Wa gay (baca: happy)

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...