Tuesday, February 15, 2011

Komen Kepada: The Bent Pencil


Dalam ramai-ramai yang faktab, aku memang addicted dengan Bent Pencil. Pertama; sebab aku assume dia seorang perempuan. Kedua; sebab kebanyakan entrynya adalah komik lukisan sendiri yang SEMUA ORANG BOLEH BUAT (cubalah). Maknanya blog dia ada element. Ada konsep. Bukan main ambik kat internet dan link back. Atau kutuk orang yang tak reti nak menjawab balik...

Tapi sejak beliau join Terfaktab, aku tengok entry dalam blog bentpencil jadi slow. Ini memaktabkan aku. Nak ajer aku lempang admin blog faktab tu. Namun, setelah menerjah blog BentPencil, aku dapati beliau mula bereksperimen. Dan aku suka. Antara entry cool terbaru dari beliau adalah:

1) Kartun lawak dia yang ni. gggg sensorang aku dibuatnya.
2) Short Story The Bent Pencil. Bila nak sambung?

Anyway, aku harap Cik Pensil Bengkok, sudi-sudilah mengomen saya yang selurus pensil 6B yang belum berasah ni. Moga-moga saya juga bengkok macam Cik.

Komen kepada: The Other Khairul




Aku mulamula terkejut bila tengok dia copy paste entry Obefiend kat blog dia. Aku ingatkan dia ni dah misguided. Rupa-rupanya entry itu di label sebagai fake. Maka pahamlah aku Cik Khairul ni camana orangnya.

Tu jer. Hehehe.

Siri: Terfaktab!!!


Aku nak mulakan dengan mengucapkan tahniah kepasa skuad Terfaktab sebab telah menjadikan site terfaktab.blogspot.com tu satu site yang giler faktab dan menarik. Dahlah penulis nya yang terdiri dari pelbagai personaliti. Ditambah lagi dengan Cik Zara. Pergh..Takbley tahan. Mesti mau hari-hari klik kat ikon dia.

Tujuan siri ini ialah satu usaha aku dalam cuba memahami hati nurani penulis blog lain melalui blog mereka. Sayangnya, Cik Eleena dan Husky Pusky takde blog. Aku malas lah nak selak satusatu dalam terfaktab by clicking the label ER or such. Nantik ah.

Anyway, diorang ni bakal (eh? ker, dah jadi?) menjadi satu kuasa besar dalam arena perblog-an yang semakin pudar dimamah tweeter dan fesbuk.

Entry dalam siri ini akan tersiar mulai malam ini lepas Isya', sampailah habis semua orang dalam Terfaktab tu. Sesiapa yang tau, bolehlah tweetkan kat diorang bagitau ada orang komen diorang. Kita lihatlah apa akan jadi nantik. Semoga kita semua saling kenal-mengenal dan bertolak ansur antara satu sama lain...Thehehehe


"Scuba, I think your curiosity is fatal..."




Next week: Siri SARKASIS pulak...hehehehe


Ikuti Kisah menarik sepanjang hari INI!

Esok, pihak Blog payabesarpedas akan mengadakan 
Entry-Marathon

Kepada yang berminat, bolehlah ringankan jari mengeklik ke blog ini....
Entry akan di post setiap sejam sekali mulai jam 6 pagi...hahahaha

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...