Tuesday, February 15, 2011

Komen Kepada: The Bent Pencil


Dalam ramai-ramai yang faktab, aku memang addicted dengan Bent Pencil. Pertama; sebab aku assume dia seorang perempuan. Kedua; sebab kebanyakan entrynya adalah komik lukisan sendiri yang SEMUA ORANG BOLEH BUAT (cubalah). Maknanya blog dia ada element. Ada konsep. Bukan main ambik kat internet dan link back. Atau kutuk orang yang tak reti nak menjawab balik...

Tapi sejak beliau join Terfaktab, aku tengok entry dalam blog bentpencil jadi slow. Ini memaktabkan aku. Nak ajer aku lempang admin blog faktab tu. Namun, setelah menerjah blog BentPencil, aku dapati beliau mula bereksperimen. Dan aku suka. Antara entry cool terbaru dari beliau adalah:

1) Kartun lawak dia yang ni. gggg sensorang aku dibuatnya.
2) Short Story The Bent Pencil. Bila nak sambung?

Anyway, aku harap Cik Pensil Bengkok, sudi-sudilah mengomen saya yang selurus pensil 6B yang belum berasah ni. Moga-moga saya juga bengkok macam Cik.

5 comments:

TheBentPencil said...

Waalaikumsalam...

hah. ingat kena kutuk tadi. seb baik.
kalau tak makan la surat saman sedas. kihkihkih.

ya, lukisan tu menag semua orang boleh buat. pakai ballpen, tulis belakang buku nota kuliah. lepas tu pergi kedai fotostat mintak scan. auntie kedai tu jeling semacam je. "apekejadah laa budak-budak zaman sekarang ni? org suh gi kelas belaja, die conteng habih buku dia"

oh ya menjawab soalan anda:
1)kenapa TheBentPencil punya entri jadi selow? personal reasons. don't ask.
2) komik tu? terima kasih. idea yang baik untuk diamalkan actually, kalau ada kawan yang annoying gitu.
3) short story tu semua ada dalam draf. tapi tak berani nak post sebab macam lari topik. ingat orang tak layan cerpen macam tu. hahaha

sekian, terima kasih. majulah komik untuk negara.

Al said...

jap,ak terperasan ssuatu kat entri ni

TheBentPencil, adakah anda jg The Poyo Me suatu ktika dlu?

lg 1,header blog tu mcm penah tgk je...

Irwan said...

A'ah Al. Aku mula melayan BentPencil sejak dia tukar nama. Walaupun bahasa cik Bentpencil masih lagi pedas cam duludulu, tapi aku takdelah terpengaruh bila nampak perkataan POYO tu.

Cik BentPencil: semoga Cik teruskan lagi cerpen tu.

Al said...

haha
skali tkr identiti
character pon ttkr gk
kli ni nmpk lbh mesra..awww

Irwan said...

Cik BentPencil memang bunyi macam mesra...

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...