Thursday, January 27, 2011

Ni yang boring ni..

Bila dah dekat nombor genap jer, mesti penambahan jadi slow...

Mesti semua orang tengah aim nak jadi 
(atau taknak lime light sebab jadi) the100th follower.

Jangan risau, Follow jer.
Takde aku komen blog kau der...

sudah pastinya tiada hadiah penghargaan atau what so ever

Rekomendasi kepada: Worst by Ashraf Fareeq


Pada awalnya, aku tak nampak butang komen. Dan dengan cam bagusnya aku mula prejudis dengan blog ni. So, korang carilah blog ni kat google...

Anyway, kemudian aku mula membaca. 2 entry pertama macam benda-benda yang mungkin penulis perkatakan pada pasangannya (mungkin awek, kawan atau housemate).

Tapi bila baca entry bertajuk "Have You Passed Through This Night?", aku terpikir: nobody can say it better than this...

Tapi malangnya aku dah buang URL nya. Ada sesapa yang tau, sila tinggalkan diruangan komen. Thanks. Aku tinggalkan korang dengan gambar yang aku dapat hasil google image search. Gilerrr ahhh!!!


Hidup Google!


update: 749pm 27 Jan 2011 : the link is here. Eszol, you lose

Komen kepada: Schizophrenia Dan Saya (by akuskizo)


Entry pasal pengakuan seorang skizo terhadap bekas awek-aweknya: Nami the Cob Nobbler. Tukang Komen tak minat lagi dengan dia tapi sebab si akuskizo beria-ria nak contribute, dan Tukang Komen pun tengah pening sebab sedang menyiapkan siri terbaru untuk adrberani, so, ini entry sumbangan dari akuskizo. Dah. Tukang komen nak tido...



xxxxxxxxxxxxxxxxxx
    
Komen kepada: Schizophrenia Dan Saya (by akuskizo)

{Baca dulu kat sini}


Antara benda yang menarik pada aku:

"Kalau siapa cakap ada schizo tu cool aku tapek kepala dia - takpun ketuk dia dengan batu lesung"

"Setiap schizophrenic person ada dia punya Ubermench dia.Ubermench ni adalah satu sifat “above human” yang kau wish kau jadi.I have a lot of Ubermench"


“Kenapa kamu pukul kawan-kawan kamu ni?”
“Hah?Saya?Bukan saya.Saya tak pukul dorang”


"So - being a schizophrenic - life is tough.Kau tak tau kau hidup dalam alam realiti atau sebenarnya dunia yang kau cipta untuk Ubermench kau.Pada akhirnya kau lost control dengan Ubermench kau sendiri sebab he’s god-like ability yang gila babi tapi kau sendiri weak"


Korang boleh tengok dan boleh beza sendiri bila aku ada bersama dengan Ubermench aku dengan takde.Bila takde tulisan macam tahik.Bila ada - aku pun tak pernah terfikir benda ni bila aku baca - “Oh shit do I write these stuff?”

Kesan dari jadi schizophrenia ni,orang akan anggap kau ni cerita auta.”Kata boleh buat tapi ni apasal jammed je?”.Orang akan berharapan tinggi akhirnya jadi hancur sebab my Ubermench is left and let me alone.Lagi satu kau akan merasa moral down sebab kau akan sentiasa dibayangi dengan Ubermench kau sendiri.Imej hebat yang kau memang takkan boleh lawan.


Siapa cakap ada schizophrenia ni cool sila pukul diri sendiri macam Edward Norton dalam cerita Fight Club."




Hello Nami,

First of all, aku tertarik dengan komen Ez Puella Sapiens. Hehehe. She's protecting you from the likes of me. Hehe. Since she said it very well in here, and the climate is still a little bit moodish, I might as well let MY ubermench take over for a while...


......

I'm an avid follower to one of your uber-what-ever, so I guess, I might as well knock this little kid's head if you're saying that you'll tepek a person's head if he said schizophrenia is cool. You see, this little kid wanna be an engineer. He wants to be like me.

And being an engineer ain't cool, i tell you that, my friend. And I conclude that from my 8 years as a semiconductor process fucking engineer in a high volume, high complexity shopfloor, who survived thru 3 economic downturns, qualify me to talk like a cock. Hell, I know all about there is to know about semiconductor process from diebond to test and from market trends to manufacturability. And well-versed in the language of process improvement strategies and cost reduction tactics.

But the schizophrenic thing about me being an engineer is ain't about my ordeals with machine or data manipulation. My ubermench usually took over when it involves interaction with human like technicians, akak operators or the damn self-righteous managers. During that times, I'd say funny things or utter unrelated informations about the thing discussed. Only recently I use violence. Violence helps me to sleep at night. You see Nami, I agree with your ubermench that if they are trigerring our so called 'self-defense mechanism', we might as well win the battle, right?

Now, this little kid think that being a process engineer is cool. He thinks that working like CSI investigators and gets to play around with oscilloscopes and Xray machines everyday, looking for clues to who screwed-the-diebonders-up last night is interesting and fun.

I agree with you. Lets kick those damn bastards. We start with this little kid. Little punk wannabes. They sure don't know what the heck they're talking about, do they?


ggg

Truly,
Akuskizo

Selamat Hari Jadi Terawal.


Kalau orang bagi Belated Birthday,
Aku; kasi Be-earlied birthday.



SELAMAT HARI LAHIR!



(profail kau ni buatkan aku rasa hina...)
Semoga Allah memilih dan mengekalkan kita di atas jalan Nya.
18 Febuari 2003 merupakan tarikh keramat buat diriku, kerana pada hari tersebut merupakan tarikh permulaan baru kepada aku bergelar seorang MUSLIM. Dengan limpah kurnia daripada Allah ,Dia dengan sifatnya yg Maha Pengasih dan Penyayang telah memberikan taufik dan hidayahnya kepada aku yg dahulunya tidak mengenal siapa pencipta aku yg sebenarnya.“ASYHADUAN LAA ILLAHA ILLALLAH,WA ASYHADU ANNA MUHAMMADAR RASULLULLAH”, Itulah kalimah suci yang kulafazkan sebagai langkah permulaan sebagai seorang Muslim. Namun, agak terkilan dan kecewa dengan keadaan umat islam dewasa ini. Kehidupan yang sama dengan orang yang bukan islam. Kehidupan yang jauh daripada syariat dan sunnah Nabi SAW. Syukurlah, Allah pilih aku untuk terlibat dalam satu usaha untuk saya memperbaiki sedikit demi sedikit diri ini yang penuh dengan dosa...sepatutnya semua orang perlu buat usaha atas iman, iaitu DAKWAH ILLALLAH.

Ahmad Syukri Abdullah
keningau, sabah, Malaysia

Komen kepada: Surat dari iblis laknatullah


Entry asal:

Kau bangun tanpa sujud mengerjakan subuhmu.

Bahkan kemudian, kau juga tidak mengucapkan "Bismillah" sebelum memulai santapanmu, juga tidak sempat mengerjakan shalat Isha' sebelum berangkat ketempat tidurmu.

Kau benar2 orang yang bersyukur, Aku menyukainya.

Aku tak dapat mengungkapkan betapa senangnya aku melihat kau tidak mengubah cara hidupmu.

Hai Bodoh, Kau millikku.

Baca lagi surat rahsia tersebut:
(cari kat nov 1st)

Tapi yang potongnya, post sebelumnya ada gambar team bolasepak kelantan dengan gambar lelaki mendedahkan kepala lutut mereka.

Iblis pun confuse?...
There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...