Tuesday, March 22, 2011

Komen kepada: Sebab dia kutuk orang MELAYU...



baca dulu...

...
Dah seperti biasa semalam aku lepak bawah jambatan tunggu hujan berenti...
ramai umat manusia bawah jambatan dan aku parking sebelah apek yang tua...
dan2 je baru nak layan perasaan time hujan2 ni dia leh plak memekak ngan aku pasal politik..
memang aku tak mau cakap berlapik dia memang shial...

Sebab apa aku panggil shial??
sebab ada dia kutuk orang melayu...



Salam HanTwo,

Aku gelak masa membaca entry kau yang ni. Sungguh nostaljik. Senario terperangkap di bawah jambatan semasa hujan sebagai mat motor, lepas tu dengar orang berborak kuat-kuat.

Dapatlak orang tu mengutuk bangsa kau. Kau berhak nak emo sebenarnya. Tapi kalau aku dalam situasi kau (dan kalau aku ada masa pada masa tu), aku akan pegi layan bara yang membara si apek tu. Bukan payah pun.

Kau pegi dekat dia, dan beri tumpuan pada dia. Senyum jer bila dia eye-contact dengan kau. Jangan remark apa-apa. Objektif kau ialah memperbodohkan dia. Biarkan dia dalam cacimaki dia. Kau diammmmm jer dan senyum sekali sekala. Kalau ada punchline yang kau rasa dia memang NAK orang gelak atau feedback, kau tepuk tangan dan galakkan dia.

Kalau hujan berenti sebelum dia berenti, kau bla. Kalau dia berenti sebelum hujan berenti, kau kembalilah ke motor kau.

Inilah adab orang kita. Kita diam jer.
Kita diam jer, simpan dalam hati, redah hujan, basah kuyup dan marah kat kengkawan atau aweks atau makbapak atau kerajaan.


Lebih kurang camtulah....

Hehehe.

Nice entry!

Patutkah aku berenti?





Dapat melalui email:

Lu blog, wa blog
Lu Twit, wa Twit
Mana lu pigi, wa ikot,
Mana lu lepak, wa selit
Wa suka ngan lu
Lu wa punya bi-o-la.
Wa punya lol model.
Wa mau jadi selupa lu.
Lu manyak cool
Mayak sujuk.

lu yangan belenti lu punya blog
Wa manyak saiko lu talak apdet
Lu misti mau apdet
Wa manyak suka lu kongkalikong.
Lu tatakmau wakongsikong si lihamau-cib...
.
.
.



Anonymous melayu separa murtad.

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...