Sunday, March 13, 2011

Rekomendasi kepada: Color Me Katie



Inspirational! Color Me Katie

Miss Katie bought some tags and wrote little messages on them.
And hung them outside for people to see.

You gotta click here to SEE it.

I wish there's more people like Miss Katie in me.

Komen kepada: Perangai Manusia



Entry asal:



Ahh! takyah entry asal! Aku baru baca perenggan pertama jer dah hangin. Nak tau sebab apa aku hangin? Sebab aku Cancerian.

Pepehal pun, aku dah pernah jumpa orang yang ketam-haters ni dulu lagi. Nah. Baca kat sini luahan hati aku. Entry aku kena censored takleh masuk dalam blog ni. Banyak mencarut.



akuskizo.blogspot.com

p/s: alongxp, lu jangan skizo! ;p

komen kepada : Apa salah babi?




Entry asal:


The first thing about my father is his being the luckiest man in the world because his eldest daughter is yours truly. And the second thing about my father is the fact that he used to smoke. Yeah I did write terrible things about smoking and smokers. And I was thinking about my father half the writing time.

I hate smokers. I do. I say insanely hideous things right to their faces. 'Pakcik, why the fuck are you killing yourself? Do you hate God for creating you from earth because you wish to be made from fire? Is that why you're smoking?' Yeah I wish I could say that. But most of the times I just politely say, 'Pakcik, jangan merokok dah tau. Sakit pun dapat, duit pun habis, dosa pun banyak. Kesian famili pakcik. Nanti pakcik mati, siapa nak jaga anak-anak pakcik, kan? Kalau mati serentak satu famili, alhamdulillah, boleh jumpa balik dalam kubur. Tapi, kalau mati dulu, kena libas sorang-sorang. Tak ada teman nak melolong sama-sama.'

So yeah, hate me. These murderers are desperately begging to be spoken to like that, or worse.

Are you one? Don't tell me. I don't wanna hate you.



panjang lagi weyhhh...best...klik kat sini:



komen:


Salam Cik Nani,

Wahhh, Syok menghentam para perokok ye? Saya sebagai penagih nikotin, merasa terasa dengan perasaan yang terpendam dalam entry Cik Nani ni. Dan sebagai wakil persatuan perokok-perokok berani mati se-Rembau, saya menghadiahkan sekalung tahniah dan penghargaan kerana berani mengatakannya seperti yang sepatutnya.

Ye. Merokok membahayakan kesihatan. Kami sedari ini dan kami sedang dalam usaha nak berhenti. Ini janji kosong. Cik Nani pun tahu. Namun kami harap agar Cik Nani terus berdoa agar bala yang datang kepada kami nantik tu, simple-simple sikit dan berilah para kami ini masa untuk berubah. Maklumlah, bad habit die hard.

Disamping merokok, doakan juga agar kami berenti menipu dan tak tinggal solat. Dah alang-alang tu, kami harap Cik Nani sudilah doakan, agar kami dapat durian runtuh secepat yang mungkin agar kami dapat pergi dengan lebih aman dan sejahtera.

Berbalik kepada blog Cik Nani, perghhhhh..Wa cakap lu. Blog dia punya entry semua very personal. Very deep. Macam seolah-olah dah kenal lama dengan Cik Nani ni. Aku suka disclaimer dia. Rasa macam nak plagiat pulak. Hehe.
Baru haritu ayahanda beliau masuk hospital. Dah selamat dah. Latest ada orang tanya Nani Othman tweet tak? Kalau nak tau jawapannya, korang pergilah sini. Siyes berbaloi!!!


Peace!

hihihi

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...