Sunday, March 13, 2011

Komen kepada: Perangai Manusia



Entry asal:



Ahh! takyah entry asal! Aku baru baca perenggan pertama jer dah hangin. Nak tau sebab apa aku hangin? Sebab aku Cancerian.

Pepehal pun, aku dah pernah jumpa orang yang ketam-haters ni dulu lagi. Nah. Baca kat sini luahan hati aku. Entry aku kena censored takleh masuk dalam blog ni. Banyak mencarut.



akuskizo.blogspot.com

p/s: alongxp, lu jangan skizo! ;p

10 comments:

Along Tapa said...

haha...ko telah membuktikan yang cancerian memang sorang yang skizo..tak masal2 aku dah terjebak sama sebab ko ngaku ko cancerian...adoiiiyaii

Gorengbaek - Kalo takde idea nak update...

Hangit Habis dah - nak tinggal...tak boleh...nak teruskan...sayang...

Kerat Senget - JowoPinter

Dark Half said...

demm! alongxp dan delete la entry tu
kalau tak,bleh tumpang mengutuk cancerian skali

Irwan said...

dia belum delete. tapi aku yang takleh nak copy paste.

kau klik kat link tu, kau akan sampai kat blog dia.

kat search box, kau taip 'ketam' dan search. kau akan jumpa entry "perangai manusia"

itulah entry nya...

alongxp said...

xleh copy? aku tolong copykan "korang kenal menatang ni name ape? ni namenye ketam... ketam ade banyak jenis tau? ketam batu la,ketam ape ntah lagi, tp aku bukan nk cerita pasal makhluk Allah nih, tapi nk cerita pasal perangai, penah dengar org ckp perangai mak ketam? klu perangai mak ketam ni,die aja anak die suruh jalan lurus,tapi die sendiri jalan mengiring... tu maksudnye org yg mengajar org laen suruh buat baek, contohnye, die suruh org laen jgn mencuri,tapi die sendiri mencuri, tapi perangai yang aku nak cerita ni,tak tau la leh dikategori kan sebagai mak ketam ke tak,sbb kes nye lain ckit... camni..."
aku xfhm : 1. nape xcomment kat blog aku? aku leh terima je klu komen ngan ayat yg boleh diterima dikalayak ramai.
2. kenape nk anti aku? aku xde kutuk mana2 blogger? wlaupun byk blog yg bertentangan ngan pandangan aku,die nk luah,tu die punye psl,aku xkacau die,die jgn kacau aku,tu konsep aku.
3. aku bukan kutuk makhluk Allah tu,tp kutuk perangai yg org sll gambarkn sbg mak ketam,wlaupn aku xtau tul x mak ketam tu ajar anak die soh jln lurus. aku xckp pon ketam tu slh, aku xckp pon jlh mengiring,ketepi ke menyenget tu slh... klu die nk jln keblkg pon aku xleh nk slhkn die... bndnye skang ni camni je... simple je... ajar org jd baek,tp diri sndr yg nk dijadikan contoh tu,xbaik... tu je...
n konsep aku snang,ko xkacau aku,watpe aku nk kacau ko?
aku reply ni bukan sbb nk menegakkan benang yg basah, tp juz nk tau... kenape n menerangkn bnd yg terang lg bersuluh... ok?

Irwan said...

Hahaha..AlongXp dah skizooo..

hahahaha..

Kenapa tak komen kat blog kau: sebab entry ini adalah autopost. TAkkan aku nak kata aku komen blog kau tapi entrynya keluar minggu depan? AKu kenalah tunggu entry kau dah post, baru aku pergi bagitau kat kau. Itupun kalau kau tak tau lagi...

2. Kenapa nak anti dengan kau? Tak anti. Itu adalah pendapat dalam entry. Entry aku ni pula menggunakan konsep emo bangang dimana tak habis lagi aku baca perenggan kau, aku dah emo...kan aku dah cakap kat awal-awal perenggan?

3. Entry ketam kat akuskizo ialah entry sarkastik. Ia bukan menyokong ketam tapi sekadar menunjukkan bagaimana seorang yang bangang pun boleh manipulasi fakta kalau dia nak...

Anyway, thanks, Alongxp kerana datang. Aku tarahal dengan kau atau blog kau. Saja jer...

al said...

xkisah la entry ni auto ke manual post,tp bile ko bace entri blog aku tu,nape ko xreply je...
ko sbg sorg ketua keluarga, patutnye bersifat berfikiran jauh la kan? bile ko petik name org,siap bg link camtu, secare xlangsung ko da mewujudkn satu prasaan anti kat aku,bg org yg bersifat lalang,die pon ikut anti aku... pastu kwn2 lalang ni pon anti aku... klu ye pon ko nk lpaskn emo ko kat cni psl penulisan org,tp xnk bgtau org tu, ko copy n paste je ar... ayat2 diorg tu, klu readers nk tau sape,pandai2 la die cr...
ditambah lak ngan entri ko psl ketam,vs ngan entri aku sebut ketam, xke nmpk cam ada VS kat c2?
bro...klu ko nk luahkn pendapat ko, ko wat copy paste je ar...sikap ko ni leh wat org hilang smangat,kdg blogger ni jenis org yg aktif dijari,mulut pasif... so bile ko da wat camni, katne lg die nk bercerita? scare xlangsung ko da bunuh die plhn2 bro... ni fakta nih... psl aku ada bukti...

alongxp said...

sori tertekan enter,komen kat atas ni dr aku...

Al said...

haha blh plak alongxp ttekan al je kt atas tu
smp ak pon tertarik ke sini

mgkn btol gk ckp alongxp tu
org yg da ade xperience bnde cmni katekan

apepon sbb utama entri ni jd emo adalah sbb alongxp lom knal scuba ataupon konsep blog ni..huhu

p/s:ak hmpir ttaip alongxp sbg along tapa
entri ni wat ak skizo lk...kahkahkah

alongxp said...

xde la bro...klu korg knal aku pon,korg xkn sangke aku cam alongxp yg korg bace tu...
tp blog,satu bnd plain yg kite xnmpk memek muke,laen la klu wat vlog,kite leh tau gak ar ckit...
so ape yg kite tulis tu,bg org laen, kadang2 die akan terikut. bnd tulisan ni bukan cam dunia sbnr...
so cam aku ckp ar...klu nk sgt komen,copy paste sudah, jgn la copy sume, amek ckit2 da, jgn letak name die,xkisah la name betul ke nickname ke yg leh wat org tau sape die..
org xkacau kite,kite xyah la kacau die,laen la bnd tu menyentuh isu agama.
so plz bro... jgn la downkan org laen...
peace no war

Irwan said...

seperti yang disangkakan, alongxp terskizo...


hahaha..

disini korang nampak tak apa jadi kalau aku komen kat sini tapi aku tak tinggalkan backlink kat blog dia..

tu sebab modus operandi blog ni camni.

hahahahahaha.

vindicated.

AlongXP! You're THE MAN! Thanks!m

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...