Sunday, March 13, 2011

komen kepada : Apa salah babi?




Entry asal:


The first thing about my father is his being the luckiest man in the world because his eldest daughter is yours truly. And the second thing about my father is the fact that he used to smoke. Yeah I did write terrible things about smoking and smokers. And I was thinking about my father half the writing time.

I hate smokers. I do. I say insanely hideous things right to their faces. 'Pakcik, why the fuck are you killing yourself? Do you hate God for creating you from earth because you wish to be made from fire? Is that why you're smoking?' Yeah I wish I could say that. But most of the times I just politely say, 'Pakcik, jangan merokok dah tau. Sakit pun dapat, duit pun habis, dosa pun banyak. Kesian famili pakcik. Nanti pakcik mati, siapa nak jaga anak-anak pakcik, kan? Kalau mati serentak satu famili, alhamdulillah, boleh jumpa balik dalam kubur. Tapi, kalau mati dulu, kena libas sorang-sorang. Tak ada teman nak melolong sama-sama.'

So yeah, hate me. These murderers are desperately begging to be spoken to like that, or worse.

Are you one? Don't tell me. I don't wanna hate you.



panjang lagi weyhhh...best...klik kat sini:



komen:


Salam Cik Nani,

Wahhh, Syok menghentam para perokok ye? Saya sebagai penagih nikotin, merasa terasa dengan perasaan yang terpendam dalam entry Cik Nani ni. Dan sebagai wakil persatuan perokok-perokok berani mati se-Rembau, saya menghadiahkan sekalung tahniah dan penghargaan kerana berani mengatakannya seperti yang sepatutnya.

Ye. Merokok membahayakan kesihatan. Kami sedari ini dan kami sedang dalam usaha nak berhenti. Ini janji kosong. Cik Nani pun tahu. Namun kami harap agar Cik Nani terus berdoa agar bala yang datang kepada kami nantik tu, simple-simple sikit dan berilah para kami ini masa untuk berubah. Maklumlah, bad habit die hard.

Disamping merokok, doakan juga agar kami berenti menipu dan tak tinggal solat. Dah alang-alang tu, kami harap Cik Nani sudilah doakan, agar kami dapat durian runtuh secepat yang mungkin agar kami dapat pergi dengan lebih aman dan sejahtera.

Berbalik kepada blog Cik Nani, perghhhhh..Wa cakap lu. Blog dia punya entry semua very personal. Very deep. Macam seolah-olah dah kenal lama dengan Cik Nani ni. Aku suka disclaimer dia. Rasa macam nak plagiat pulak. Hehe.
Baru haritu ayahanda beliau masuk hospital. Dah selamat dah. Latest ada orang tanya Nani Othman tweet tak? Kalau nak tau jawapannya, korang pergilah sini. Siyes berbaloi!!!


Peace!

hihihi

9 comments:

Raihana Izzati said...

Tajuk post attract utk komen.haha.

Ok will explore.




Hai Guest;)

eszol raar said...

mati2 aku ingat ko comment blog ayam dan babi

ceyt

Along Tapa said...

pergghhh...dengan aku-aku sekali kena libas dengan entri cik nani ni bai...

aku memang tertarik betul dengan tajuk berbabi-babi ni...ingat pasal apa tadi...adoiiii

Gorengbaek - Syor kepada kerajaan Malaysia

Hangit Habis dah - Dinding getah, spender basah, tunggul kayu

Kerat Senget - JowoPinter

Izzuddin Fauzi said...

Sokmo la babi yang disalahkn...

my etech9[dot]com

Dark Half said...

aku suka cara cik nani melempang para smokers..keh3. makan dalammmm tu

luckily, i'm free of that habbit. tapi parangai yg lain2 masih camgampang

Irwan said...

series aku tak puas baca blog dia,..series itu, series ini..hahaha

Dark Half said...

tak puas kalu, hari2 layan laaa

Irwan said...

dah aku online pun tak hari-hari, camner lak aku nak layan hari-hari...eh?

dong dong23 said...

coach factory outlet
louis vuitton outlet
polo ralph lauren
jordan 13
coach outlet store online clearances
replica watches
gucci outlet
ray ban sunglasses
coach outlet
fitflops sale clearance
giuseppe zanotti
coach factory outlet
louis vuitton outlet
adidas yeezy
ralph lauren
nike air max 90
giuseppe zanotti sneakers
supra shoes
longchamp handbags
christian louboutin flats
coach factory outlet
coach factory outlet
lebron james shoes 2015
ray ban sunglasses
michael kors
christian louboutin sale
michael kors handbags
ghd hair straighteners
jordan 11s
coach outlet store online
louis vuitton
louis vuitton handbags
true religion outlet
polo ralph shirts
replica watches for sale
air jordan pas cher
coach outlet online
coach outlet
hermes birkin bag
coach outlet
20167.21wengdongdong

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...