Thursday, April 14, 2011

Rekomendasi kepada: Seindah Dunia Kita (Faizal Sulaiman)



Faizal pun salah seorang penulis dalam Blog Busters. Tulisan dia kat Blogbusters dan kat blog ni lebih bersifat emo terkawal, yang membicarakan soal hubungan, sosial dan benda-benda boring macam tu lah. Aku rasa dia ni penulis, kot? Siap ada link keraian buku sampai bab 58 ni. Aku pun malas nak baca sesatu. Nantiklah.

Aku suka entry yang ni pasal mak dia.
Very the personal dan touching. Tokrimau mesti suka benda-benda camni.
Aku memang kantoi kalau tulis benda-benda series macam ni.
Sebab muda-muda dulu, aku anti-romanticism.


Romanticism ni pada aku ialah perasaan emo-emo, feeling-feeling, semangat brotherhood atau inspirational. Duludulu aku berada dalam mode frustrated dan rebellious, so normal la. Sekarang ni baru nak recover nak jadi seorang manusia melayu yang dah jadi bapak budak dah pun. Jadi, blog-blog cam Seindah Dunia Kita ni seswailah untuk aku. Dan aku rasa, sesapa yang macam aku pun bolehlah turut sama menerjah blog ini.




Hahaha

RPK!you f**king SELL-OUT!

What do you want to be when you grow up?

"Oh? I want to be a blogger, mess with the government, hide oversea and wait until the government click my ass"

Still lying...

Aku malas la kan...


Orang dok cakap belakang lagi pasal aku. Takper, aku maafkan.
Ni aku bagitau sebab kenapa aku rasa aku skizo:

baca ni dulu

ok. Kalau budak yang 'mengeksperimen' dengan ganja pada umur 15 tahun akan mengubah kebarangkalian untuk mendapat schizophrenia dari 26% kepada 51%, kau bayangkan budak yang dah bereksperimen dengan bendalah tu dari umur 9 tahun. Maklumlah, budak kampungggg...

Lepas tu dia tak berenti mengunyah benda tu masa kat U sampailah dia kawin baru-baru ni. Tibatiba berenti. Aku rasa, dia lagi skizo dari orang skizo yang ada surat doktor.





Apapun, jika kau boleh kawan dengan gay, bapuk, lesbo dan ataturki-wannabe, apa salahnya kau tambah sorang orang gila dalam senarai tersebut? Kan ke lagi meriah dan holistik keperibadian kau di situ...?

Hehehe.

Jangan skizo!

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...