Thursday, December 29, 2011

Salutasi kepada seorang pejuang - Annisa

Annisa 8 Februari 2001- 22 Disember 2011


Hari ini genaplah seminggu perginya seorang pejuang...

...salah seorang dari dua pejuang...

...yang berjuang dari saat dilahirkan hingga ke akhirnya...

Al-Fatihah kepada Annisa
kulupsakah.blogspot.com
@ronasina


Jadi, sekali lagi....

Support #Hope2Walk


Monday, December 12, 2011

Kebankrapan Syarikat Bas Henti Henti di Seremban

Pelik gua bila mendengar kat berita yang syarikat bas henti henti di Seremban boleh bankrap. Kononnya syarikat dah bertahun tanggung kerugian dan terpaksa ambik business decision dengan mengangkat bendera putih. Last last, kerajaan Negeri Sembilan pulak yang kena take over syarikat syarikat ni demi memastikan rakyat marhaen (macam gua) dapat ke sana ke mari menggunakan sistem pengangkutan awam.

Kalau korang taktau lagi, kat Negeri Sembilan ni, dah ada stesen kemuter baru. Dulu kemuter sampai seremban jer. Sejak May 2011, route dah extend sampai ke Sungai Gadut. Tak lama lagi sampai ke Rembau dan projek ni sebenarnya bersambung sampai ke Gemas. Tapi gua syak stesen stesen yang selepas Sungai Gadut akan kaput sebab masalah dengan sistem bas henti henti kat area N9 ni yang memang cam sial.

Bukan takde orang nak naik. Kau tengok ajerlah orang kat stesen bas Terminal One seremban time2 peak hour, orang tua muda berebut rebut nak naik bas. Gua tak salahkan mereka sebab frekuensi kehadiran bas memang rendah dan kalau mereka terlepas, alamat kena tunggu koman koman 30 minit for the next one.

Gua sebagai penggiat sistem kemuter KTM (yang pukimak) dan pengomen sistem pengangkutan awam secara amnya, telah bertungkus lumus mengerutkan dahi mencari punca kepada kegagalan syarikat syarikat bas ni. Dan setelah berpuluh temuramah, beratus cawan teh tarik dan berkepil kepil tiket bas, gua telah sampai ke satu penemuan yang menarik. Punca kegagalan bas henti henti sebenarnya adalah kerana PEMANDU BAS YANG TAK AMANAH.

Dulu dulu, bas ada konduktor. Sekarang, pemandu bas yang kutip duit. Tapi sejak implementasi sistem 'masukkan duit dalam tabung' orang ramai yang jarang nak menyediakan tambang tepat selalunya akan bayar pada driver bas ajer. Kat sinilah masalahnya. Driver bas bukan masukkan duit tu dalam tabung tapi masukkan dalam poket mereka. Malah, ada yang berpakat dengan supervisor tukang check tiket tu dan tong tong keuntungan. Akibatnya, perut pemandu semakin boroi, sementara syarikat semakin lingkup dan servis bas semakin merudum. Dahla immigrant yang tak berdeodoran semakin ramai yang naik, makin naik lemakla mereka menjaring duit2 ni dari masuk ke tabung.

Isu ni kena ditangani segera kerana jika tidak, yang efek ialah rakyat marhaen dan immigran, sistem ekonomi yang bergantung kepada mobiliti konsumer, serta gua yang kadang kadang balik atau pergi kerja naik bas sebab kepukimakan KTM tiada penghujungnya.

Satu solusi yang boleh diambil ialah dengan mengimplimentasi sistem kad prabayar macam yang RapidKL buat. Melalui cara ini, driver dah takleh nak songlap duit tambang. Mereka kena berenti dan hangkut lebih ramai lagi penumpang untuk upkan keuntungan kompeni dan lelama pengguna akan mula percaya kembali ke sistem pengangkutan awam.

Kalau tidak, maka program GTP serta kempen gunakan sistem pengangkutan awam yang digembar gemburkan oleh kerajaan hanyalah omong kosong dan hanya applicable di bandar bandar besar. Orang kampung dan suburbia cam gua, terpaksalah bekerja dengan lebih keras, berhutang dengan bank nak beli produk Proton yang tak pernah tak cibai tu dan turut serta dalam meningkatkan kadar trafik jem dan penipisan ozon dek pelepasan asap karbon monoksida.


Well, artikel ni patutnya lagi power tapi sebab gua taip benda ni sambil berdiri beratur nak naik bas Southern dan gua rasa macam nak pengsan dek bau badan immi yang macam bau habuk papan, maka gua tamatkan kat sini dulu.


Simpan point power untuk posting seterusnya. Ngeh ngeh ngeh.


Published with Blogger-droid v2.0.1

Friday, December 2, 2011

Majlis Perbandaran Nilai mangkuk

Ayam Golek Madu memang dah terkenal kat Rembau

Aku ingat lagi, pada tahun bila entah aku nak bukak gerai ayam golek kat tepi jalan menghala ke Rantau dekat dengan Stesen Kemuter Sg. Gadut, Seremban (opposite Nursery Zig Zac Power yang dah tutup sekarang). Kami mula pada awal pagi, setup bembarang, taruk signage dan by tengahari dah ready nak take order.
Seremban Selatan or Sembansatan?
Tapi, belum sempat pun customer nak datang, bebudak dari Majlis Perbandaran Nilai (apahal pulak kat area Sungai Gadut bawah Nilai?) pulak yang menyinggah datang naik lori bergerigi mereka. Diorang kata tempat kami open tu tak boleh berniaga. Kami argue dengan menunjukkan ada apek yang jual kelapa pandan yang dah bertahun lamanya tak jauh dari kami. Salah sorang dari brader MPN tu angkat-angkat kening sambil ugut kata kalau by the time diorang balik lunch kedai kami tak tutup, diorang akan tapau semua kelengkapan kami dan kena denda. Aku tanya camana nak settle masalah ni dan diorang senyum-senyum. Pahamla aku. Aku yang pada masa tu kuat ketabligh-an nya, jawab kalau camtu, baik aku tutup ajer kedai ni dari makan duit haram. Maka aku tak jadi berniaga kat situ.

Ni gambar diambil pagi tadi. Kelas punya tanda peringatan.
Sungguh road safety. Mesti MUFORS respek, ni. Dah 2 hari, dowh
Dalam minggu ni, aku yang berulang-alik naik komuter dari Seremban Selatan ke Petaling Jaya, mesti melalui satu simpang kat jalan keluar area Seremban Selatan tu. Dan betul-betul sebelum keluar dari simpang tu, ada longkang yang ditutup dengan gril besi. Dah dua hari aku perasan gril tu tah mana perginya, mengexposekan lubang longkang yang kalau kenderaan lalu, gerenti jahanam sport rim punya. Warga prihatin telah meletakkan sedikit semak samun sebagai tanda kepada pengguna jalan raya agar mengelak dari lubang tu.

Yang tak perasan akan tetap bawak laju jugak.
Point yang nak aku ketengahkan di sini ialah, kau tengok, betapa celakanya penguatkuasa kat tempat kita ni. Bila kita nak bukak perniagaan, dia kacau kita. Bukannya nak kasi advise camana kita boleh teruskan perniagaan kita dan bagi mereka lebih banyak wang lagi dengan kutipan cukai dan permit, tapi dia terus cantas dan ugut kita. Kalaulah aku bagi dia rasuah the first time, agak-agak diorang datang lagi tak setiap tengah bulan mintak lagi? Atau at least pau ayam-ayam golek aku? Adakah ini tanda mereka inilah sebab kenapa SME dan peniaga mikro TAK BERJAYA sejak zaman Mahathir? Atau adakah ini kes terpencil? Bullshit la terpencil. Aku dengar masalah yang sama jugak berlaku kat Rembau dan Seremban. Atau adakah ini maknanya orang Majlis kat area N9 ni makan rasuah dan celaka-celaka belaka?
Rupanya pada waktu malam. 
 Kat sini juga kita lihat, betapa diorang ni tak reti menjaga kawasan diorang. Baik Seremban Selatan ni dijaga oleh gangster India atau Cina yang RELA ajer. Lagi baik. Mentang-mentanglah kawasan Seremban Selatan ni banyak non Malay, so diorang anak tirikan la? Untuk pengetahuan korang juga, dalam Seremban Selatan ini juga ada banyak bangunan (bukan rumah teres, beb! BANGUNAN) tak siap yang merugikan tanah dan ruang. Sekarang ni, para oportunis dah convert bangunan bertingkat-tingkat tu jadi sarang burung lelayang. Ni kalau Majlis tahu camana nak pau ni, gerenti dah lama kena ni, kan?
Sungguh prihatin la Majlis Perbandaran Nilai. Dah dua hari dah.
kalau malam ni masih macam ni lagi, genaplah 3 hari
Korang kira nasib baik aku tak tulis point ni ala-ala wartawan atau Karam Singh Walia. Korang kira nasib baik sebab aku tak buat interview atau ambik gambar penguatkuasa korang mengular sekitar Taman Tuanku Jaafar dan Seremban Jaya. Korang kena ambik positif amender yang aku cakapkan ni walaupun aku tau korang bukan pedulikpun sebab aku ni bukan anak MB atau kroni.

Aku hanyalah seorang mamat yang dok kat Seremban Selatan, kan? Fak laa
There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...