Thursday, October 6, 2011

Gua baca. Gua nangis. Gua maun dua helai.

Klik sini untuk ke blog beliau
Pergh!!! Dah lama gua tak baca entry yang gua boleh relate kat blog Bro Kulup. Dua tigamenjak lepas, kebanyakan isunya adalah yang power-power yang gua, sebagai budak kilang ni tak ambik port sangat macam politik, falsafah atau politik lagi. Tapi entry yang ni, berkaitan dengan karyawan. Secara terowongnya, gua terus tumpu pada golongan yang menghasilkan produk kretif berupa tulisan atau lisan. Dan golongan ini amatlah susah cari makan. Artis yang ada album dan suara sedap pun terpaksa ehhem sana sini nak survive dalam industri, nikan pula orang yang setahun keluar setengah novel.

Entry bro Kulup kalini menarik pada gua sebab beliau ni gua kenal sebagai seorang pejuang reformasi yang loud dan gilagila. Perkataan reformasi kat Malaysia ni bermakna anti BN, walhal erti reformasi pada Bro Kulup adalah lebih luas, seperti yang cuba beliau sampaikan pada permulaan entry, sama seperti erti komunis yang pernah dikupasnya tapi baru sekarang jadi isu, tu.

Dan Bro Kulup juga gua kenal sebagai seorang penggiat seni. Beliau seorang kartunis, pelukis dan penulis. Secara terus terangnya gua cuma ikuti perkembangan karier seni beliau melalui blog ini ajer. Dan bila beliau guna tajuk reformasi, yang ditukarkan menjadi reformati, pastu cerita pasal betapa susahnya para karyawan sepertinya nak survive kat MALAYSIA, adalah sangat touching pada gua.

Gua terus jer on lappy dan up ini entry. Peh!! Ini rekomendasi kuat! Gua taknak citer lagi. Lu pegi la baca sendiri. Keyword: MAUN. Peh! Power betul!
Semua gambar dicuri dari blog beliau. Hahahaha.
Gua pun MAUN jugak. Takde sen nak bayar royalti

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...