Tuesday, March 8, 2011

Apa yang kita belajar?

di tangkap pada pukul 424pm tadi

Gambar terbaek (personally)


Aku taktau la, tapi aku sangat suka dengan gambar yang ini.
Aku suka sebab aku bayangkan setiap gambar dalam blog Tuan Gedek kita ni,
diambil dalam sedemikian rupa:

Mungkin Tuan Gedek menggunakan khidmat 2 puterinya untuk mengambil shot ini.
Tapi first impression aku sebagai penagih blogbeginsatforty ialah :
Great Shot!

p/s: note Tuan Gedek's facial impression is still the same...baju pun maybe the same. Konsisten!

Rekomendasi lagi: LaraSephia

Tah camana kejap tadi aku terjumpa blog LaraSephia.
In some weird way, aku rasa semua ni thanks to the sarkasis team jugak. Kan aku dah cakap awal-awal dulu, sarkasis ni bley bla. Lagi laju dari terfaktab.

Berbalik kepada LaraSephia, beliau ada dua blog. Yang satu lagi dengan yang ni.  Aku suka yang ni sebab ada link ke kawan-kawan cik LaraSephia.  Ini memberikan satu idea jahat kepada ubermench TukangKomen aku.

Pepehal pun, korang terjah dulu blog beliau dan jangan lupa ikuti ngomelannya yang semakin setiap hari.


Kipidap, Qiez!

Komen kepada: Kain Buruk Dan Cermin Muka


Entry asal:


DarkHalf kembali menghangatkan blogosphere dengan isu mengkritik. Dia membawa metafor Faizal Tehrani (FT) yang dikatakan pengkritik ultra ekstrimis komunis Melayu Islam.
Ikuti entry Darkhalf yang ringan  dan laju (macam pelempang), serta komen-komen pengomennya yang suka mengomen.

Apsal korang suka mengomen kat sana? Apsal tak bergaduh kat sini? Cheisss!!!


Kain Buruk Dan Cermin Muka by DarkHalf


FT. Watak Firmhand separa ideal yang semakin pupus dari bangsa Melayu. Dan benda-benda macam komunis, ekstrimis, politikal, memang laku sepanjang zaman (kat malaysia, la). Dia seorang komunis Melayu. Maka dia bercakap pasal BM, Islam, dunia penulisan dan lain-lain menurut apa yang dialaminya. Ingat komunis kena Karl Marx, anti religion ajer ke?

Lepas tu,
Orang tanya Gubra, dia cakapla Gubra.
Orang tanya Muhsen, dia cakaplah Muhsen.
Orang tanya Anwar, Mahathir, Syiah walhal makan apa pagi tadi pun, dia akan jawab.

Apa yang aku belajar dari dia ialah kita kena kenal siapa diri kita. Kita juga kena punya sebab dalam melakukan atau memperjuangkan sesuatu. Dan sebab itu ialah mencari kebenaran. Bukan mencari kemenangan...

Orang ingat dia ekstrimis atau ultra setelah baca PENDAPAT dia. Imej ekstrim itu akan terpampang jika FT dinilai dari penulisan.
Belum baca dia punya rage atau emo lagi.
Belum dengar dia Bayan tasykil lagi...Pergghhhh

Pada aku dia genius. Dan dia ada habit kelapan orang yang efektif. Yakni menjangkiti keefektifannya kepada orang lain.


Inspritional!!!

Kau juga sehebat FT. Walau bukan dalam skalanya.

eh, sapa 'kau'?


note: beliau diganti dengan dia menunjukkan mesra
There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...