Tuesday, March 8, 2011

Komen kepada: Kain Buruk Dan Cermin Muka


Entry asal:


DarkHalf kembali menghangatkan blogosphere dengan isu mengkritik. Dia membawa metafor Faizal Tehrani (FT) yang dikatakan pengkritik ultra ekstrimis komunis Melayu Islam.
Ikuti entry Darkhalf yang ringan  dan laju (macam pelempang), serta komen-komen pengomennya yang suka mengomen.

Apsal korang suka mengomen kat sana? Apsal tak bergaduh kat sini? Cheisss!!!


Kain Buruk Dan Cermin Muka by DarkHalf


FT. Watak Firmhand separa ideal yang semakin pupus dari bangsa Melayu. Dan benda-benda macam komunis, ekstrimis, politikal, memang laku sepanjang zaman (kat malaysia, la). Dia seorang komunis Melayu. Maka dia bercakap pasal BM, Islam, dunia penulisan dan lain-lain menurut apa yang dialaminya. Ingat komunis kena Karl Marx, anti religion ajer ke?

Lepas tu,
Orang tanya Gubra, dia cakapla Gubra.
Orang tanya Muhsen, dia cakaplah Muhsen.
Orang tanya Anwar, Mahathir, Syiah walhal makan apa pagi tadi pun, dia akan jawab.

Apa yang aku belajar dari dia ialah kita kena kenal siapa diri kita. Kita juga kena punya sebab dalam melakukan atau memperjuangkan sesuatu. Dan sebab itu ialah mencari kebenaran. Bukan mencari kemenangan...

Orang ingat dia ekstrimis atau ultra setelah baca PENDAPAT dia. Imej ekstrim itu akan terpampang jika FT dinilai dari penulisan.
Belum baca dia punya rage atau emo lagi.
Belum dengar dia Bayan tasykil lagi...Pergghhhh

Pada aku dia genius. Dan dia ada habit kelapan orang yang efektif. Yakni menjangkiti keefektifannya kepada orang lain.


Inspritional!!!

Kau juga sehebat FT. Walau bukan dalam skalanya.

eh, sapa 'kau'?


note: beliau diganti dengan dia menunjukkan mesra

11 comments:

una berry said...

mencari kebenaran eh?
teringat tagline Uncle Seekers
"to seek the truth"
hoho~

Irwan said...

Itu yang aku belajar dari FT.

Yang aku belajar dari UNCLE seekers ialah: kita kena troll raja bila tv show kita dah slow.

Kikiki

~* chirpy_chummy *~ said...

"Yang aku belajar dari UNCLE seekers ialah: kita kena troll raja bila tv show kita dah slow."

owh, menarik komen ni drp isi kt atas :p

Irwan said...

hoho...survivalist..they'll do anything...

Dark Half said...

'kau' tu nak cakap kat diri sendiri letteww..

itu la motif aku up cter pasal FT. nak rage, biar genius. jangan nak main2 rage pakai kepala lutut!

Irwan said...

ek ellehh dark...cermin, lettewww

hikhikhik

*wink-wink*

@_@

~* chirpy_chummy *~ said...

tetiba nk termuntah tgok gaya gedik dua manusia atas nii berkomen..

geliii nookkk!!

Irwan said...

ek elleh cik cipi2, jelles letteww..

eszol raar said...

udah ku katakan

jatidiri

Al said...

lalalalalla..

Irwan said...

nak naikkan jati diri, beralih lah ke beras jati super 5

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...