Friday, September 23, 2011

Selamat Setahun Jagung

Harini adalah sangat bersejarah sebab:
BLOG INI DAHGENAP SETAHUN


Gua nak ucapkan 
Terima Kasih 

kepada semua pengunjung, 
Murid-Murid Kelas 1 Mawar,
dan semua mangsa kepada blog ini.

Semoga apa yang kita ada ini, 
bertambah dan lebih baik lagi
Untuk setahun lagi ini...

FakirFikir




FakirFikir

Sejak gua dah ada anak ni, gua memang cepat tertarik dengan artikel atau apa saja yang berkaitan tentang budak-budak. Entry Bro FakirFikir yang pertama kat page yang aku bukak ni pulak cerita pasal pengalaman beliau dengan anaknya. So, memang gua tertariklah.

Sinopsisnya, perbualan antara Bro FakirFikir dengan anaknya tentang rancangan holiday keluarganya di Adelaide berkisar tentang bagaimana kita sebagai ibubapa kena bagi ruang kepada anak-anak untuk menentukan rancangan mereka. Kita kena ambik kira pendapat mereka sebelum kita terus hantar mereka ke rumah mertua kita untuk cuti depan contohnya. Dan gua amat setuju dengan pendapat beliau bahawa :


"Kita patut memberikan sedikit kuasa untuk anak-anak kita menentukan jalan terbaik untuk mereka. "

Terima kasih, Bro!

Touching, dowh!

FluffyMath



FluffyMath

Next ialah blog Siti Zafira, kawan baik dan silent reader kepada blog ini (Cheh!)

Gua tertarik dengan entry ini sebab mesejnya tentang doa itu tepat. Ye. Kita kena spesifik dengan doa kita kepada Allah. Ada banyak perakara yang gua nampak dari situ.

Dengan spesifik tentang apa yang kita nak, kita dah ada sifat start with the end in mind. Kita dah visualize kemahuan kita dari sekadar sepotong perkataan didalam minda kita ni. Nampak bendanya. Bila dah nampak, barulah datang keinginan dan dorongan nak mendapatkannya, seraya timbullah kesungguhan dalam berdoa. Nampak tak?

Cumanya permintaan comel Cik Siti kita ni melembutkan mesej yang  biasanya disampaikan dalam nada boring oleh para Ustaz yang cyber-literate. KehKehKeh.
What in the world is a Lomo Cam?


Blog Cik Siti bersifat personal. Dan gua perasan, gaya penulisannya dah lebih mudah difahami. Tak amcam setahun lepas.

Mati-mati gua ingat dia ni ambik Master ke, Phd...Kussemangat!
There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...