Tuesday, March 15, 2011

Komen kepada: Misteri Setor



Entry asal:

Kebanyakan pejabat menyediakan tempat solat untuk pekerja muslim. Paling tidak pun dibenarkan solat dalam setor.

Perghhh! Entri ini bermula cantik macam sebuah entri dakwah. Tapi sebenarnya entri sekular.


baca sampai habis...



Salam TokRimau,

Kesian benar bunyinya pejabat tempat Tok bekerja tu. Mujahadahnya nak bersolat! Tapi pada pendapat saya yang bidaah ni, pasti orang yang istiqomah melaksanakan solat di bilik stor itu telah mendapat cahaya. Sebab mereka telah membuatkan pejabat Tok bercahaya dengan bacaan mereka.

Anyway, saya rasa tak perlu untuk membuat pengumuman sebegitu. Tambahan pula itu adalah spender pompuan. Saiz besar laktu. Dari tempat saya berdiri, bunyi macam membuka aib, ajer. Namun, saya tak tahu bagaimana keadaan dalam ofis TokRimau. Mungkin lawak sebegitu semakin mengeratkan ukhuwah sesama rakan sekerja, mana tau? Ada tempat yang saya perhatikan, budaya membahan ni mengeratkan perhubungan antara ahli dalam kumpulan itu.

Saya cadangkan agar Tok taruk satu poster ber frame macam kat masjid tu yang menyatakan adab dalam bilik stor tersebut. Gantungkan kat depan pintu tu, bagi semua orang yang nak masuk, kena selak poster nak jumpa tombol. Takde alasan tak baca.

Taruk tong sampah besar kat tengah-tengah bilik stor tu bagi memudahkan mereka menge shoot sampah mereka macam three pointer. Sekarang mereka dah takde alasan cakap tak jumpa tong sampah.

Nak lagi hardcore, kalau poster dan tong sampah tak jalan jugak, taruk jer dummy cctv. Abis, cer.



p/s:
Dah alang-alang, aku juga nak sarankan korang follow twitter @tokrimau. Beliau rajin men twitkan buah fikirannya ke atmosfera. Pada aku, ayat-ayat dia inspirational dan kelakar. Dan kadangkadang beliau spam jugak inbox kita dengan RT-RT iklan dari member-member dia. Informative gak arr...

4 comments:

Anonymous said...

dah bace. annoying plak rasenye tone yg digunakan. ofis ape la gamaknye tmpt die keje ade bdak bodo mcm tu buat anouncement ttg seluar dalam?

Anonymous said...

thnx sharing psl blog cik nani, i still reading it. ske ble dy brckp psl dri sndiri. so prsonal.

Irwan said...

Anon, sukati dia lah dia nak bawa budaya kerja dia camner. Dan sukati awaklah nak kata budaya kerja pejabat dia cam haper, ye tak?

Anyway, banyak lagi entry dalam blog Tokrimau yang cool-cool...cuba selak lagi...

Anonymous said...

Great, i found what i 've been lookin for

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...