Friday, December 24, 2010

Komen kepada: Rehatkan Jari

Entry asal:



...Sebenarnya TV3 menyediakan kemudahan rawatan muka dan mengunting rambut 2 kali sebulan kepada semua pengacara televisyen dengan peruntukan RM300 bagi setiap kunjungan ke Leornarad Drake dan Cut Above.

Namun katil tempat berbaring sewaktu menjalani rawatan muka itu terlalu kecil buat saya. Justeru sejurus selesai rawatan, tubuh lenguh.

Biarpun, kemudahan diberikan percuma, bayaran menggunting rambut kekadang mencecah RM178 berserta rawatan kesuburan rambut, satu pembaziran bagi saya.

Hey! Rambut saya tidak berapa lebat, sikit sahaja.

Daripada TV3 membayar jumlah itu, lebih baik saya menyerahkan  M10 kepada tukang gunting, pemilik kedai tidak jauh dari rumah saya.

Namun, suatu ketika dahulu saya banyak rambut.



salam Cik Mazidul,

saya tak suka RTM3 tapi saya tengok jugak sebab kat kampung saya tak dapat  channel lain


saya boleh berambut panjang tapi saya membotakkan kepala. Agar frekuensi ke kedai potong rambut itu kurang juga. kerana pada saya, membuang duit untuk potong rambut macam RTM3 buat tu memang satu pembaziran


.
.
.

saya ke sini sebab saya tak suka dengan cara awak menyoal budak sekolah tak pakai helmet kat kelantan dalaam rancangan 999 haritu.

lain kali tanyalah soalan yang menginspirasikan mereka agar berubah.
Bukan soalan yang pada saya memperolok-olokkan mereka.
Manusia buat salah. Takyahlah nak lebihlebih 'basuh' mereka pulak



Sekian

Mazidul Akmal Sidek melaporkan...

29 comments:

Dark Half said...

kenapakah komen incik tukangkomen sangat kecil fontnya?kekeke

aku x tengok kes helmet haritu.jd x bleh komen.adakah incik mazidul akan muncul?

Irwan said...

who cares. I did my thang, dats important.

for me

Al said...

first time scuba komen bende yg xde kaitan yg entri blog dikomen

psl kes helmet tu,
biase lah,bile kita duk atas lama sgt
kita akn ikut cara dan kmahuan kita je
x ambik tau dh camane org lain rasa
especially org yg kita confront tu

Anonymous said...

bro.cube lu komen blog yg baru dibuat untuk menghentam org pulak

makin naik blog ni sebab kata2 kesat dia tu

http://kuasa-ju-on.blogspot.com

kalau lu brani la bro

Along Tapa said...

haha...aku pernah buat entri smash pasal hal tu aritu...dan betul2 dia datang jadik silent reader kat GB...mungkin dia pegi gak melawat kat sini kot~

Gorengbaek - Kenali jenis entri dulu kalo nak berblogging

Hangit habis dah - Gila ko!!!Along Nak berenti berblog??!!!

Anonymous said...

mungkin nak bagi lu paham ape yg sedang berlaku..boleh rujuk sini

http://missketam.blogspot.com/2010/12/wajib-baca-pro-blogger-ju-maki-hamun.html

http://nizbudakart.blogspot.com/2010/12/ju-on-jadi-blogger-menyakitkanhati.html

gua saje nak mintak pendapat lu jugak..

kot2 nanti lu hentam blog dia, nanti dia datang blog lu ni baca ayat2 intelek lu ni.

gila punya ju-on

Al said...

nk ke scuba layan si ju tu?haha


tp aritu ko siap komen kt blog dia kn..

Anonymous said...

haha.mane tau boleh gua tgk pertempuran semua tukangkomen.haha


aku kesian kat shah je.komen kat blog shah je.

Dark Half said...

aku tak rs scuba layan blog ju-on tu.tp x tau la tetiba dia minat pulak kan? cam kanak2 hingusan jer...haha

frankly speaking,aku x layan jugak blog kopi pes lawak cam blog2 ju-on dok bantai tu.nmpak lebih kpd profit earning rather than joke sharing sbb hari2 bloggers terbabit bombard shoutbox aku x lebih 10 kali sehari

Dark Half said...

hahaha...guess what?tukangkomen awal2 lg dah terjah blog ju-on
kuasa ju-on

kuasa_ju_on said...

hai...

sampai kesini cerita gua hanyut.

kah kah kah!

Ka-Ching said...

aku tgk kes helmet tuh!

hanya mampu gelak gila gila ggggggg

Dark Half said...

nampaknya artikel incik mazidul x mendpt sambutan

hai ju-on..
gua terkesima dgn cara lu meraih trafik.hahaha.. everybody has their own tactic

Al said...

-taktik murahan-

kekasih gelap ju-on said...

nampaknye ju-on takut dgn scoob.thats why buat dua entry je kat blog lu ju-on

Irwan said...

aku tau pasal ju-on tu. Dan aku tau kenapa semua menghentam dia.

Itu bukan pertarunganku. Dan aku takmau pergi situ dengan bias.

Tapi pepehal pun anon, thanks. noted.

Irwan said...

walaupun dia pejuang anti copy pasters dan aku ni macam dilabel pejuang pro copy pasters.

Hahaha

cool

Dark Half said...

aku tak nampak kau pejuang pro copy pasters.sebab apa?

aku tengok modus operandi true copy pasters akan kopi n pes bulat2 sesuatu informasi di blog mereka, kemudian blogwalk tahap gaban utk meraih trafik yg jugak menyumbang kpd peningkatan pendapatan nuff mereka.kalau just nak sharing,kenapa perlu bombard shoutbox bloggers lain sehari smpai berkali-kali?

kang ada yg kata aku ass licker lak.tapi ini pandangan aku:
blog tukangkomen copy paste sebahagian entry yg nak dikomen dan kemudian ambil masa utk mengemukakan komen yg ikhlas. aku cakap ikhlas sbb tukangkomen sanggup buka satu blog utk komen entry org lain rather than "lol", "nice entry"

sebenarnya sama je cam kaedah forum board sebab memasing memberi pendapat di sini.tapi ini bukan forum board,mungkin jugak bleh panggil forum blog..hahahh

Ka-Ching said...

wah dark jelas dan padat...

kuasa_ju_on said...

Sejak bila aku declare hal2 pejuang ni, dol.

Ha ha ha.

Dark Half said...

skang ni org x main declare2 dah,cik ju.org main terjahhhh je

Irwan said...

sekarang kita dah ada satu assumption sapa yang cakap dol-dol kat akuskizo...

anyway, ju-on, aku suka dengan konsep yang kau guna...simple, straight forward, dan memang tipikal malaysian.

Kat malaysia, kalau kita cakap bebaik, orang tak berapa naklayan. Nak dapatkan perhatian mereka, kita kadang-kadang terpaksa menjerit, mencarut atu gunakan konsep yang kasar, baru mereka dan silent readers nak dengar.

cuma kalau kau lebih bijak dalam menggunakan perkataan mencarut atau jelek, aku pasti ramai yang mahu kau 'menjentik konek mereka'

tak caya cubalah. Jangan asyik ambik jalan mudah ajer...

Dark Half said...

x sabar nak tengok ju-on mengganz lagi

kuasa_ju_on said...

ho ho! jgn selalu2 buat assumption dol.

Gua singgah sini sbb gua terjejak blog darkhalf then terjejak blog lu dol. Gua tak penah tinggal jejak dkt aku skizo. For now...

Kalau dijentik diorang masih boleh stim. Selagi masih boleh stim diorang akan buat dek. Aku lagi senang sepak terajang.

Bila sudah tidak boleh stim baru mereka mahu lawan menegakkan kembali kotey masing2.

Irwan said...

Aku assume, thanks for verifying.

Apa kat ko gi sepak terajang blog politik atau konspirasi theory...

tengok punai sapa yang takleh tegak lepas tu..ko boleh cuba kat sini sebagai appetizer:

http://mistisfiles.blogspot.com/

Ka-Ching said...

yummy tuuuu hahaha

Dark Half said...

yummy lg nite gown kat blog ka-ching..hehe

dah melalut ni...
agaknya itu memang style cik mazidul 'membasuh'.aku dah jarang tengok 999.masa era kontroversi dulu rajin gak layan.mungkin cik mazidul nak praktikkan ala2 kuasa ju-on yg lebih suka sound pedas dari berlembut-lembut.adakah sikap negatif rakyat mesia akan berubah dgn cara ni?

dong dong23 said...

coach outlet
coach outlet store online
kate spade handbags
coach outlet
cheap oakleys
gucci outlet
gucci
lebron james shoes 12
coach factory outlet
polo shirts
kevin durant shoes
tods outlet
louis vuitton outlet
vans shoes
fitflops sale clearance
nike trainers
air max 90
michael kors outlet clearance
louis vuitton outlet stores
louis vuitton
adidas shoes
cheap ray ban sunglasses
cheap jordans
tory burch sale
nike outlet store
gucci outlet
rolex watches
louis vuitton outlet
mont blanc pens
nike factory outlet
nike uk
louis vuitton handbags
celine
michael kors outlet clearance
lebron james shoes
coach outlet
jordan 8
nike trainers
coach outlet
adidas trainers
20167.21wengdongdong

roba. gad2 said...

http://www.prokr.net/2016/09/anti-termite-8.html
http://www.prokr.net/2016/09/anti-termite-7.html
http://www.prokr.net/2016/09/anti-termite-6.html
http://www.prokr.net/2016/09/anti-termite-5.html
http://www.prokr.net/2016/09/anti-termite-4.html
http://www.prokr.net/2016/09/anti-termite-3.html
http://www.prokr.net/2016/09/anti-termite-2.html
http://www.prokr.net/2016/09/anti-termite.html

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...