Monday, February 7, 2011

Aku nak berenti kerja


baca dari mula...

..Aku mencekak baju bos, buat muka tak puas hati, lepaskan, start motor dan bla. Aku dah takleh terima hinaan yang macamni. Kalau ye un aku ni hamba, janganlah buatkan amcam aku ni takde maruah. Aku bumiputera jugak...

Atas motor aku nekad nak berenti kerja. Aku nak cari kerja lain. Pengalaman aku sebagai welder memang dah banyak. Lagipun, bengkel welding kat area Seremban ni banyak. Tak puas hati dengan Melayu, Cina, India kedai Pakistan pun ada.

Aku berenti kat trraffic light. Kat sebelah kiri ada sorang budak Pizzahut. Kat sebelah kanan ada budak despatch. Aku tengok depan. Aku mula berpikir patutkah aku tukar karier aku sekarang?

Patutkah aku...


A) Jadi despatch

B) Cari kerja kat bengkel lain

C) Call Scuba dan suruh dia buat degree palsu dan masukkan aku jadi lecturer kat U dia.




(sila komen kalau berminat nak sambung..first come first serve)

Aku nak berenti kerja


Aku selalu kena basuh dengan tauke. Dia kata aku ni lembab dan buat kerja terhegeh-hegeh. Dah dia yang kasi kerja banyak dan rumit-rumit kat aku, sapa suruh? Dah tu, tengah aku buat ni, dia suruh tu. Tengah aku angkat tu, dia pesan jangan lupa buat yang ni. Huru haralah kepala hotak aku ni. Semua nak kena buat. Aku dah fedap. Aku berangin.

Aku tengah membengkokkan besi 3suku hollow nak buat design grill projek Rokan 2 tengahari tu. Tetiba tauke datang dengan muka bengis. Dia mengaum-ngaum pasal customer yang marah dia sebab awning yang kami pasang minggu lepas tu kabarnya bocor. Aku tarik muka buat taktau. Bukan bab aku. Tu bab budak-budak yang pasang awning lah. Aku welder. Apasal pulak tauke nak mengamuk-ngamuk kat aku?

Dah tu dia semakin menjadi-jadi pulak tengok muka aku. Aku pun apa lagi, menjawablah. Dia lagi naik hangin bila dia dengar aku jawab itu bukan kerja aku. Dapatlak yang tukang pasang awning dalam projek yang tu haritu, adalah adik dia yang lepasan U tu. Emolah dia kejap. Tangtang tu lah di nak hungkit cerita lama. Siap icing dengan cerita aku mintak advance masa takde duit nak beli susu anak aku dulu. Aku buat practice swing tennis dengan besi hollow yang bengkok macam pencangkuk tu, cuba mengalihkan api kemarahanku ke arah bumi.

Mamat tu tak jugak berenti membebel. Siap main tuing-tuing bahu aku lagi. Mataku terasa barai dek marah. Telingaku mula berdesing. Aku menguatkan grip pada batang besi. 

Aku...mencekak baju bos, buat muka tak puas hati, lepaskan, start motor dan bla. Aku dah takleh terima hinaan yang macamni. Kalau ye un aku ni hamba, janganlah buatkan amcam aku ni takde maruah. Aku bumiputera jugak...

Atas motor aku nekad nak berenti kerja. Aku nak cari kerja lain. Pengalaman aku sebagai welder memang dah banyak. Lagipun, bengkel welding kat area Seremban ni banyak. Tak puas hati dengan Melayu, Cina, India kedai Pakistan pun ada.

Aku berenti kat trraffic light. Kat sebelah kiri ada sorang budak Pizzahut. Kat sebelah kanan ada budak despatch. Aku tengok depan. Aku mula berpikir patutkah aku tukar karier aku sekarang?


Disclaimer


5 comments:

Wawa Shak said...

Nk keje bgkel sy? Col 0136624813.urgent

Wawa Shak said...

Nk keje bgkel sy? Col 0136624813.urgent

dong dong23 said...

louis vuitton outlet
louis vuitton outlet
ray ban sunglasses
adidas outlet store
pandora jewelry
christian louboutin
nike air huarache
louboutin pas cher
adidas shoes
fitflop sandals
nike outlet
basketball shoes
louis vuitton outlet
oakley sunglasses
rolex watches
nike roshe run
michael kors canada
michael kors outlet clearance
louis vuitton outlet
ralph lauren outlet
michael kors outlet
nike air max
kate spade handbags
oakley sunglasses
michael kors handbags
louis vuitton handbags
adidas originals
true religion jeans
michael kors purses
christian louboutin shoes
true religion
cheap oakley sunglasses
replica watches
jordan concords
kobe 9
michael kors outlet
celine handbags
polo ralph lauren
nike free run
replica watches
20167.21wengdongdong

Obat Atasi Alergi Dingin said...

Thanks for sharing the information

Cara Mengobati Asam Lambung
Khasiat QnC Jelly Gamat
Obat Eksim Atopik
Pengobatan Herbal Penyakit Liver
Obat Paling Mujarab Diabetes Melitus
Obat Batu Empedu Alami

Penyebab Ginjal Bengkak dan Pengobatannya said...

This article is interesting and useful. Thank you for sharing. And let me share an article about health that God willing will be very useful. Thank you :)

Khasiat Daun Sirsak untuk Benjolan
Obat Telinga Bernanah paling Ampuh
Cara Menghilangkan Benjolan di Miss V
Cara Memesan QnC Jelly Gamat
Cara Mengobati kista Bartholin tanpa Operasi
Obat Tradisional Benjolan di Pangkal Paha/Selangkangan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...