Tuesday, February 8, 2011

Komen kepada: Surat untuk Cepopo the Rabbit





Entry asal merupakan surat Mohd Jayzuan kepada Cepopo, arnabnya. Antara ayat yang menyentuh perasaan aku ialah:

...Hang ingat tak dulu? Masa kita mula jumpa, hang kecik lagi... besar tapak tangan gitu la. Dari kecik lagi hang dah memang agresif dah, riot sana sini. Tapi, hang tetap comel. Aku paling suka bila tengok hang keluar sangkar, semua benda hang nak gigit. Kaki aku pun hang duk hidu-hidu nak gigit. Hang memang riot la.

Serius, aku kadang-kadang nak jumpa hang or at least nak tengok latest pix hang, tapi aku tau, sure tak dapat, so, aku ingat je la muka hang dalam otak aku. Selalu jugak la aku rindu hang dengan gigi depan dua batang hang tu.

Aku tak tau nak tulis apa dah... aku sedih la jugak, sebab dah lama tak jumpa hang, pastu tetiba terbaca kat status FB yang hang dah takdak.

baca surat emo tu kat sini..isk-isk..


Salam MJ,

Aku tak tau lah kau memain ke apa, tapi aku memang emo lepas terbaca surat kau ni. Walaupun aku tak pernah bela arnab, atau fasih dalam dialek kedah, aku boleh relate dengan perasaan yang kau alami terhadap Cepopo tu. Cumanya, kau tak detailkan camana korang terpisah. Mungkin itu lebih baik dalam menguruskan trauma dalam halhal sebegini. Isk-Isk...

Apa-apa hal pun, aku berpendapat kita kaum lelaki dan rakyat Malaysia kena banyakkan menulis surat penghargaan yang sebegini. Tak kisahlah kita tulis tu untuk sesiapa atau apa saja. Kita kena mula menghargai segalanya. Sebab semuanya akan lenyap tak lama lagi dan yang tinggal nantik hanyalah kau dan aku. Cumanya, masa tu,

Kau-Kau, Aku-Aku.


Tapi,





KL, Aku OK...

10 comments:

eszol raar said...

Jayzuan pon ko review

kah kah kah

Along Tapa said...

terkedu jap aku baca review ko ni..haha...


hebat sungguh naluri kebinatangan penulis blog itu..sampai boleh memahami jiwa sang arnabnya..hihi..

Gorengbaek - Cerita pasal valentine's day..apa kata korang

Hangit Habis dah - Ke mana aje baran ko tu boleh pegi...

Irwan said...

Aku review? Aku bukan review. Aku komen jer. Review dan komen tu lain...


pepehal pun, MJ punya tulisan gempak-gempak...

Dark Half said...

kenangan terindah nih...

Irwan said...

dark cam bley relate jer? ada pet ker, dark?

did u kill it?

cool...

Dark Half said...

kucing. apakes nak bunuh kucing, tak thrill. bunuh tauke kedai wrought iron lagi best kot

Mohd Jayzuan said...

Thank qaseh Irwan! :D

Irwan said...

WOIII!!!! MJ DATANG BLOG HAKU WOIIIII!!!!


ni yang nak jadi poser ni...

Dark Half said...

MJ yg humble. aku tumpang teruja

Irwan said...

itulah..kalau dia tak datang, maknanya dia tak nunjukkan penghargaannya pada aku (seperti saranan entry ni), walaupun dia tulis beribu thanks pun kat ruangan komen kat entry ni kat blog dia?

kalau dia tak datang, kita persoalkan apa jenis manusia lah yg bagi surat emo kat arnab tapi tak cakap timer kasih pun kat manusia yang sukakan hasil seninya...

kalau dia tak datang, aku bom geng askar maut yang lain. Tulis cam bagus, tapi perbuatan buat lain.

Sibbaik MJ datang...

hmmmhpphh

hahahahahaha...

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...