Thursday, December 23, 2010

Gambar paling GEMPAK untuk Minggu ini- KULUP SAKAH punya header

Aku tak kenal brader Kulup Sakah. Dan aku sering cuba memahami beliau serta kehidupan beliau melalui blog-blognya sejak dari aku mula berblogging.
Setiap hari (atau beberapa hari sekali) beliau akan menukar gambar headernya. Dan gambar yang aku tengok hari ini hampir membuatkan aku menangis.

Kalau nak tau kenapa aku nak menangis, korang terjah dan gali lah blog dia dan cari cerita pasal anak-anaknya. Adusss....Aku nak log off lah. Tak sanggup lagi aku berinternet...Aku nak layan perasaan yang termakrifat dek gambar ni...

Pada aku, gambar ni epic sebab anaknya. Korang tengok tangan anaknya. Lepas tu Brader Kulup cium dia (tanda sayang). Korang tengok lirikan matanya. Aku ada tanggapan aku sendiri terhadap Brader Kulup dan background KLCC di waktu senja ni sungguh deep.

Ni perasaan aku:

Senja         = simbolik kepada umur Brader Kulup
KLCC       = simbolik kepada keadaan di mana dia berada
Anak         = mewakili future brader Kulup

Aduhhh..aku tak dapat teruskan....Sedih ada. Kagum ada. Memang terasa sungguhakan keperitan hidup sebagai hamba Allah di dunia akhir zaman...


Apa makrifat korang?

6 comments:

Pena Marhaen said...

brader kulup adalah blogger yang paling aku kagumi kerana ketabahan beliau berhadapan dgn situasi dan cabaran hidup membesarkan anak-anak istimewa..bagi akau beliau adalah manusia tegar yg tak pernah putus asa..

Irwan said...

ikonik la dia...

Ka-Ching said...

sungguh tabah aku terharu laaa.

kulupSakah said...

heyooo!
aku sekadar melakonkan watak yg diberi oleh maha pencipta. dia mahu aku begitu, begitulah aku redhanya

Dark Half said...

aku tak nak respon ayat cliche bila tgk situasi camni cuma aku turut kagum ngan bro kulup sakah.aku kenal blog bro pun dr blog ni

btw, setuju dgn irwan, gmba tu mmg epik habis.tacing!

Irwan said...

perghhh kengkawan...kau tengok komen empunya diri camner...perghhhh...

Aku pun nak belajar bercakap cam dier la...

humble giler...

Thanks, bro!!

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...