Sunday, December 19, 2010

Seks yang Matang


Dalam hal penulisan dan pembacaan, kematangan amatlah dititikberatkan. Lebih-lebih lagi dalam hal pengkomenan. Kematangan bukanlah dinilai dari tingginya tahap pemikiran, bahasa atau gempaknya idea yang diketengahkan. Kematangan juga bukan sekadar keterbukaan seseorang untuk menerima pandangan orang lain. Untuk lebih masyuk pada hari minggu ini, kita kaitkan kematangan dalam hal-hal diatas dengan kematangan manusia dalam isu seks.

Seks. Semua suka melakukannya. Tapi tak ramai yang suka bercerita mengenainya secara ilmiah. Orang yang bercerita tentangnya akan dilabel seksual. Orang yang tak cerita tapi seksi dianggap sebagai simbol keseksualan. Orang yang membincangkannya secara ilmiah pula, dianggap sebagai doktor pakar. Budakbudak dilabel matang bila organ seksualnya mula hidup dan demanding. Tetapi, pada tahap budak-budak, seks hanyalah sekadar hal-hal yang berkaitan dengan kemaluan. Cipap, konek, dan fuck. Dan benda camni memang menarik kepada budak-budak kerana budakbudak memang adrenaline junkie. Tambahan pula, mereka suka berborak sesama mereka kerana semuanya masih belum mengalaminya. Apa yang nak ditekankan disini ialah, sungguhpun mereka sudah mampu mempersenyawakan orang, atau hebat dalam teori, mereka belumlah dikira matang dalam seks.

Orang dah berkahwin pula, lebih sibuk memikirkan tentang soal pengurusan AKIBAT dari seks. Mereka takde masa nak mendalami ilmu seks itu walaupun itu sajalah ikatan yang tinggal dalam rumahtangganya. Mereka tidak berbincang dengan pasangannya tentang bagaimana nak memaksimakan kenikmatan sementara itu, atau bagaimana nak memastikan keghairahan aktiviti seksual itu sentiasa terpelihara.
Akibatnya, tahap kematangan seksual mereka hanyalah tinggi sedikit dari level budakbudak. Gaduh-gaduh, keluar anak satu. Gaduh-gaduh, keluar anak satu. Maklumlah, semasing tak matang dalam seks. Bila dah kusut, dah gaduh-gaduh, baru terpikir dah lama tak main.

Sungguhpun begitu, seks bukanlah sekadar kemaluan, kegeli-gelian, atau keberapakalipancutan. Kenikmatan seksual juga tidak bergantung kepada ketat, besar atau berapa lama boleh tahan. Orang yang ada akses kepada seks tahu, seks ialah soal interaksi dan komunikasi. Dan komunikasi bermakna bukanlah syok sendiri atau cakap sensorang. Ia berlainan dengan ekspresi diri yang lebih bersifat onani dalam konteks kita ni. Hahaha. Dan komunikasi itu terdiri dari yang mendengar dengan yang bercakap. Kalau dua-dua mendayung atau dua-dua harap didayungi, komunikasi itu takkan berjaya. Kena sorang diam dan sorang kayuh. Kalau dua-dua kayuh, biarlah ada ilmu. Sebab kalau salah cara, urat boleh terseliuh dan rahim boleh jatuh.

Dan sebelum artikel ini memancut, elok aku berenti kerana seks juga bukan sekadar ejakulasi. Hahaha.

Dan aku harus ingatkan: Ini bukan cerita lucah!

;p

17 comments:

eszol said...

keberapakalipancutan

gua gelak gila2

Irwan said...

lu stone la bro...

Ka-Ching said...

yg aku tau la ramai dikalangan org2 yg dah berumah tangga dah x ambik berat pasal hubungan intim diorg.

ramai yg mengeluh si bini mcm2.
lebih2 lagi yg dah ada anak.
tu sbb komunikasi tu penting..tanya pasangan ape yg diorg nak..ape yg diorg suka..jgn lupe bgtau jugak ape yg kite nak..ape yg kite suka..

barulah sama2 GEMBIRA weeeee~

i am happy hahahahahahahahah

Irwan said...

weiii kak ching...lucah laaa

Ka-Ching said...
This comment has been removed by the author.
KizZ said...

peh..entri pun leh memancut eh?
haha..

www.kizgarden.blogspot.com

Ka-Ching said...

mn ade ayt2 yg menghairahkan.

hahahaha

Cik Ila said...

kelakar la..gaduh2..kluar anak satu..hahaha

salam perkenalan..dtg dr innit.. :)

Al said...

hmmmmm....seks ye

lalaalalallalla......

Dark Half said...

pandai ko relate sex dgn communication skill kan?

wahhh...ka-ching mesti happy sex life

Irwan said...

entry ni nak tempelak entry sorang mamat tu yang cakap "this is not about religion"..

coming back, kak ching, memang takde ayat lucah..Tapi image yang ter imply dari katakata mu itu, agak lucah dalam pikiranku ini...

Cik Ila and Kiz: thanks for cumming. I mean coming.

Al: Apa lalala? Belum kawin lagi ek? MAka lengkapkan diri dengan ilmu...lililili

Dark Half said...

dorang paham ke pun entry yg 'read between the lines' ni?

ko berkias kat AkuSkizo pun dorang salah tafsir ckp ko self proclaimed schizophrenic.TOLOLZZZ

Irwan said...

ahh biarkan ajer dark...dan kau semakin power buat enrty sekarang...bagus..camtulah memanfaatkan ke pai sis an kau tu...

baru naik BE..kikiki

Ka-Ching said...

hahahaha dah agak dah :P

Irwan said...

memandangkan hahaha tu agak tak cool, aku sarankan kita ikut eszol punya style lol:

Gua Gelak GilaGila = gggg

(macam "gegegege" lak bunyinya dalam tulisan jawi)

Ka-Ching said...

oooo aku baru je tanye kat entri atas psl gelak gegegegegegegege tuh.

skang aku dah tau haha eh gegegegege

dong dong23 said...

hollister clothing
christian louboutin outlet
tory burch flats
cheap oakley sunglasses
fitflops
juicy couture
michael kors outlet online
timberland boots
toms outlet
ed hardy clothing
coach outlet
oakley sunglasses
nike running shoes
celine
timberland outlet
pandora jewelry
michael kors outlet
louis vuitton bags
michael kors purses
adidas originals shoes
adidas ultra boost
christian louboutin outlet
coach outlet online
michael kors outlet
jordan retro
jordans for sale
oakley vault
retro jordans
toms shoes
gucci handbags
timberland boots
true religion jeans
air jordan 13
hermes handbags
cheap jordans
ray ban sunglasses
cartier watches
tiffany outlet
insanity workout
air jordans
20167.21wengdongdong

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...