Tuesday, January 18, 2011

Komen kepada: Along Tapa

Giler babeng budak ni.
Tak terikut aku der. Saiko tahap gaban Z potong dua punya kepala.

Korang bayangkan:

1) Frekuensi entry dia biasanya 1 entry paling cikai 2 hari sekali. Dah tu average ayat dalam setiap satu entry dia lebih kurang 250 patah perkataan. Tu tak gempak lagi. Dia biasanya buat pointform. Minima aku tengok ada 3 point yang dikupasnya. Biasa ada 5. Dan setiap satu point tu giler saiko.

2) Isu yang dikupasnya semua yang ok-ok jugaklah. Lain dari yang lain berbanding blog-blog yang terdapat dalam pasaran Malaysia. Persoalan mana dia dapat idea mula timbul di situ.

3) Dari gaya bahasa dalam entrynya, aku rasa dia ni jenis penulis yang menaip sambil berfikir. Takde rangka-rangka karangan punya line. Entry jenis pointform adalah pilihan tepat untuk mereka yang bangsa camni. Aku pun camni gak. Jari kelingking kanan asyik kat kunci (.) dan seluruh jari tangan kiri untuk menekan huruf (a). Kahkahkah.

4) Dia selalu update entry waktu malam. So, kita boleh expect new entry on the next morning.


Jadi, aku amat sarankan agar korang terus membaca blog aku daripada blog dia demi kesejahteraan umum.

5 comments:

Dark Half said...

kehkehkeh...ko tau, sejak tukangkomeng kenalkan blog ko kat sini, rasanya aku tak penah miss lg mengomeng di sana kecuali sehari dua ni, tapi biasanya aku akan catch up jugak. aku saspek sebenarnya blog yg menulis tanpa meletakkan image atau apa2 graik tapi mampu mengumpulkan komeng yg cecah puluhan

moga along tapa akan teros menyaiko bergaban-gaban

Ka-Ching said...

aku pun dah agak terjebak membace entri beliau

Along Tapa said...

that's a compliment and i thank you...

meh aku bagitau mana aku dapat idea...korang la..

tapi ayat last tu memang terbaek..hahaha..

Gorengbaek - Tebiat manusia kan??

Hangit Habis dah - cukup-cukup la tu....

iwan_dextrous said...

ak mcm kenal je dak along tapa nie..ahhahaha

Irwan said...

saiko la budak ni...

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...