Wednesday, September 14, 2011

16 Sept Riot

Datang jangan tak datang! Ada satay!!!
16 September ni Hari Malaysia. Tarikh rasminya penggabungan antara Sabah, Sarawak, Singapura dan Tanah Melayu untuk membentuk Malaysia. Sejak setahundua lepas, tarikh 16Sept ialah cuti. Dan untuk tahun 2011, ia jatuh pada Jumaat ini.
"Nilah sebab kenapa yang taknak balik kampung abang.."
Rakyat Malaysia yang memang sedia maklum gemarkan cuticuti pada Jumaat dan Isnin, makin khayal la look forward untuk weekend ini. Dikatakan jalan haiwey haiwey utama dari pusat pusat bandar dijangka sesak pada tarikh tersebut. Dapatlak suasana Eid 1432 masih ada dan time pun tengah bulan, kesesakan lalulintas ini menjadi durian runtuh kepada abam polis trafik yang gila OT.
"Ini semua angkara Bikmama!"
Perarakan tahunan 31ogos pada tahun ini dibawa ke depan pada 16sept atas alasan Raya dan jimat budget, semakin menambahkan paranoia rakyat yang barubaru ini dikejutkan dengan statement statement pakar sejarah tempatan yang mengatakan bahawa Malaysia tak pernah merdeka kerana secara nasionalismenya, Tanah Melayu tak pernah dijajah. Ia sebenarnya adalah aftermath dari isu pejuang kemerdekaan dan komunisme yang dihangitkan oleh Mat Sabu dan #RTM3, sepanjang Ramadhan lalu.
Dengar citer, diorang nak Israk ke Putrajaya?

Ada-ada ajer yang nak diarakkan

Kuat mencarut la pemuda zaman sekarang. Sigh...

Orang kampung tak jalan kaki der, Kami rempit!

Tak habis-habis lagi?

Memandangkan pula 16sept dah memang cuti, dan rakyat marhaen AKAN berkumpul untuk perarakan pada Jumaat ini untuk program gomen pada paginya, para peniaga di sekitar Jalan TAR dan Masjid Jamek KL mengekstrapolasi bahawa pihak pembangkang dan oportunis akan mengambil peluang untuk mengabadikan 1692011 dengan menganjurkan perarakan selepas solat Jumaat. Apa saja memorandum penganjur, para peniaga tak mahu kejadian 9apr (Bersih 2.0) berulang.


"Kalau nak berarak ke Putrajaya sekalipun, apahal nak berkumpul kat Dataran pastu lalu sini pulak?", tempik sorang brader jual mainan ditepi Jalan TAR ketika diusulkan dengan idea bahawa pada 16sept ada riot.

Apapun yang bakal berlaku pada 16sept nanti, diharap agar semua yang terlibat akan pandai pandailah bawak diri dan jangan lupa bahawa camana sial pun gomen, pembangkang, oportunis dan kapitalis dalam negara ini, kita hanya ada 1TanahMelayu.

"Tak tunjuk kulit tak Pavi la nokss"

Sex Melayu dah tak payah nak online dah...
Kat tepi jalan dah ada LIVE

"Roy sayangkan Latipah, percaya lah...Uhukss..."

Sekian, 
Selamat Hari Malaysia. 
Apa tema, ek?

No comments:

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...