Monday, January 3, 2011

Komen kepada: KISAH NABI MUHAMMAD S.A.W DENGAN YAHUDI 2 ORANG

Entry asal:

...Kita nak orang tu masuk islam, tapi cara kita kasar, kita pegi maki orang kapir tu. Memang orang kapir tu taknak masuk islam. Contohilah Baginda dalam apa jua keadaan. Nilai diri kita setiap masa sebelum kita dinilai dihadapan Allah kelak.


baca dulu bro...



Salam Fontonk,

Entry kau mungkin secara am. Aku setuju dengan mesej kau. Dan last time aku review blog kau, masa tu kau ada unsur-unsur pantera dan kelogaman.

Tapi kalini aku tengok, kau lagi payabesarpedas dari aku.

Kembali ke topik, ni entry yang terinspirasi setelah membaca entry kau yang ni. Hehehe. Kau dah bagi nas dan bukti sunnahnya, maka aku nak kaitkan dengan blogging pulak sebab mangkuk hayun memang sentiasa nak kena hayun.

Isu BUDI DALAM BERBAHASA dalam dunia blogging, bahkan dalam dunia komunikasi di Malaysia, ialah satu isu yang telah lama wujud sejak tercetusnya perang propaganda di negara ini semenjak sebelum merdeka lagi.

Dan ia diulangkaji setiap lima tahun sekali dimana it's OK to mencarut masa berkempen. Itu semua taktik dan gimik yang strategik.

Isu terasa dek kelucahan atau kelantangan seseorang sememangnya dah biasa kepada seorang undergrounders macam aku, sampaikan perkataan fak tu dah macam perkataan butuh atau gampang.
padaku, ia hanya perbezaan tafsiran dan budaya yang menilainya. Samalah juga yang aku jumpa sejak aku mula berblogging ni di mana taktik yang digunakan oleh Ju_madafaking_On telah mendapatkan apa yang aku terhegeh-hegeh nak dapatkan sejak empat bulan yang lepas. Bukannya aku tak tau taktik tu. Aku pun telah belajarnya dengan ketat.

Masa aku komen pakai bahasa baik, entry tu jadi popular post, tapi komennya tak memberangsangkan.

Masa aku komen pakai bahasa siot, barulah komen, seraya trafiknya naik mencanak.

Tak dapat dinafikan.

Stupidity sells.

So Tukang Komen kata:

Don't become a commodity.

8 comments:

eszol said...

no comment on the commodity part

Irwan said...

Don't become a desperate salesman, eszol.

And don't let the pursuit of making a better product consumed us either..

comprende?

Dark Half said...

yeap...geddit.or in other words, don't sell out.tapi aku selalu cepat di'consumed' dgn apa yg aku tulis...

tauu..komen ni takde kaitan ngan entry fontonk sbb aku dah komen kat sana

Irwan said...

aku risau la dengan fontonk yang semakin warak sekarang ni...(gggg)

Dark Half said...

fontonk dah x nak join sini ker? senyapp je. bz kot.maklum la, semester baru dah mula

Fontonk said...

study ah. mana ada warak mana pun. masih dalam pembelajaran. cerita cerita yg aku post tu pun aku dpt time pergi mencari ilmu kat surau. kalau tak mana aku tau. hehe. Alhamdulillah.

ada satu ustaz tu bawak masuk beribu2 org masuk islam. padahal dlunya dia beragama kritian roman katolik, dan dia jugak seorang pendakyah kritian. skrg masuk islam jadi ustaz bawak org asli plak masuk islam. Subhanallah.

dia ckp sng je, hargai org. baru org hargai kita

join korg? boleh je.

Irwan said...

aku tak suka menghargai atau menilai orang. Ia akan merendahkan mereka kepada sekadar nilai komersialnya..

Aku lebih suka memahami orang lain...

Teruskan mengongsikan apa yang kau dengar dari rumah Allah kepada kami semua. Sebab kami semua pemalas nak ke sana.

Dan ye...fontonk...kau masih sempat mendaftar dalam Kelas Mengarut 101..Form One la tapi...

dong dong23 said...

coach outlet store online
oakley sunglasses
coach outlet
oakley vault
hollister clothing store
michael kors outlet
gucci handbags
cheap oakley sunglasses
tory burch outlet
michael kors outlet
coach outlet
nike nfl jerseys
nike roshe runs
oakley sunglasses
michael kors outlet
michael kors outlet
coach outlet
hermes bag
louis vuitton
gucci handbags
jordan 3
coach outlet store online clearances
kobe bryant shoes
christian louboutin outlet
cheap jordan shoes
jordan 6
abercrombie
louis vuitton
polo ralph lauren
louis vuitton handbags
lebron james shoes
abercrombie & fitch
louis vuitton handbags
fitflops
ghd flat iron
cheap jerseys
michael kors outlet
louis vuitton handbags
ralph lauren outlet
michael kors outlet
20167.21wengdongdong

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...